SKŁADNIKI:
- garść roszponki
- 1/4 woreczka kaszy jaglanej
- 1/4 awokado
- 1/2 pomidora
- garść oliwek zielonych
- garść oliwek czarnych
- 1/2 czerwonej cebuli
Dressing
- oliwa z bazylią, suszonymi pomidorami i czosnkiem
- 1 łyżeczka sosu sojowego lub sosu do sushi
- czosnek granulowany
- czubrica zielona
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Przygotowanie
Cebulę i oliwki szatkujemy. Pomidory i awokado kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski. Składniki dressingu mieszamy ze sobą i polewamy sałatkę.
Przepyszna sałatka.
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten blog. Na pewno często będę wchodził na ten blog.
OdpowiedzUsuńRewelacyjny blog. Dużo osób powinno wejść na ten blog.
OdpowiedzUsuń