poniedziałek, 5 stycznia 2015

Naleśnik z piekarnika





Składniki:

  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • Cukier puder do dekoracji



Jajka ubijamy z cukrem i solą. Stopniowo dodajemy mąkę, mleko, wodę i olej.

Formę do tarty delikatnie smarujemy olejem. Wylewamy na nią ciasto naleśnikowe.

Banany kroimy w ok. 2 cm kawałki i „wbijamy” w ciasto. Naleśnika pieczemy w piekarniku ok. 30 min w temperaturze 200 stopni.

Gotowego kroimy na kawałki, posypujemy cukrem pudrem i podajemy z ulubionymi lodami. 
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz