środa, 18 grudnia 2013

Oliwki z migdałami



Pomysł na taką przystawkę znalazłam w magazynie „Kuchnia”. 
Prosto, szybko i bardzo smacznie :)
Polecam wszystkim wielbicielom oliwek :)


Składniki:

  • 200 g migdałów
  • 300g oliwek
  • Świeże lub suszone oregano
  • Sól morska
  • 2 łyżki oliwy

Migdały prażymy na rozgrzanej patelni. Po kilku minutach dodajemy oliwę, chwilę smażymy i odstawiamy do wystygnięcia. Migdały mieszamy z oliwkami, doprawiamy oregano i solą. Smacznego!!

2 komentarze:

  1. 30zł za nowy telewizor na święta. Licytuj na aukcjach bezcenyminimalnej.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam duet oliwek i migdałów! pycha!

    OdpowiedzUsuń