Składniki:
- Puszka tuńczyka – u mnie w sosie własnym
- 3 jajka
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 3 łyżki ketchupu
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- Sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Cebulę i ogórki kroimy w drobną
kostkę. Dodajemy do nich tuńczyka, ugotowane jajka, ketchup, majonez, jogurt
naturalny i mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
mmm, pasta z tuńczyka, smak dzieciństwa :-)
OdpowiedzUsuń"mmm, pasta z tuńczyka, smak dzieciństwa :-)" serio ?!?!?!?!?! Ja tam w dzieciństwie nie kosztowałęm tuńczyka tylko chleb w jajku, ziemniaki z zsiadłym mlekiem, chleb z masłęm i rzodkiewką, rabarbar ! Ale nie sałatka z tuny...
OdpowiedzUsuńhaha ja tak samo :) ah te gimby :P
Usuń