środa, 18 grudnia 2013

Pasta z tuńczyka




Składniki:

  • Puszka tuńczyka – u mnie w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do nich tuńczyka, ugotowane jajka, ketchup, majonez, jogurt naturalny i mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

3 komentarze:

  1. mmm, pasta z tuńczyka, smak dzieciństwa :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. "mmm, pasta z tuńczyka, smak dzieciństwa :-)" serio ?!?!?!?!?! Ja tam w dzieciństwie nie kosztowałęm tuńczyka tylko chleb w jajku, ziemniaki z zsiadłym mlekiem, chleb z masłęm i rzodkiewką, rabarbar ! Ale nie sałatka z tuny...

    OdpowiedzUsuń