Składniki:
- 1kg jabłek
- Łyżeczka miodu (opcjonalnie)
- Łyżeczka cynamonu
- Serek homogenizowany – waniliowy
- Kilka ciasteczek korzennych
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnuszka
i dusimy na wolnym ogniu aż się rozpadną (ok. 20min) – można delikatnie podlać
je wodą. Doprawiamy cynamonem i (jeżeli są za kwaśne) miodem. Całość dokładnie
blendujemy i studzimy. Gotowy mus jabłkowy przekładamy do szklaneczek. Na nim
układamy cieńszą warstwę serka homogenizowanego. Całość posypujemy skruszonymi
ciasteczkami korzennymi. Smacznego!!
Prosty ale rewelacyjny pomysł. Napewno skorzystam z przepisu:-)
OdpowiedzUsuńMmmm ,rozmarzyłam się ,cudowny deser.
OdpowiedzUsuńAle piękne zdjęcia! :)
OdpowiedzUsuńDeser wyglada bardzo smakowicie. Dziekuję za dodanie przepisu do akcji Z cynamonem 2013 :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł ;) dziękuję za wpis do akcji Babski Wieczór!!
OdpowiedzUsuń