Składniki:
- Ulubiony makaron – u mnie kokardki
- 2-3 dowolne kiełbaski
- Kawałek wędzonego boczku
- 2 cebule
- Szczypiorek
- Sól i pieprz
- olej
Boczek i kiełbaski kroimy w drobną kostkę i smażymy na
patelni na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy do niego poszatkowaną cebulkę i
smażymy do zrumienienia wszystkich składników. Doprawiamy solą i pieprzem. W
miedzy czasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron przekładamy na patelnie z
podsmażoną kiełbaską, boczkiem i cebulą i chwilę razem smażymy. Przekładamy na
talerze i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!
Uwielbiam takie danie, proste, szybkie i niezwykle pyszne :) Mniam aż ślinka cieknie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie :)