piątek, 3 stycznia 2014

Makaron z kiełbasą i boczkiem





Składniki:

  • Ulubiony makaron – u mnie kokardki
  • 2-3 dowolne kiełbaski
  • Kawałek wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz
  • olej

Boczek i kiełbaski kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy do niego poszatkowaną cebulkę i smażymy do zrumienienia wszystkich składników. Doprawiamy solą i pieprzem. W miedzy czasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron przekładamy na patelnie z podsmażoną kiełbaską, boczkiem i cebulą i chwilę razem smażymy. Przekładamy na talerze i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie danie, proste, szybkie i niezwykle pyszne :) Mniam aż ślinka cieknie.
    Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń