Miałam ochotę na coś innego.. oryginalnego…, a ponieważ w
kuchni znalazłam różne owoce postanowiłam je wykorzystać. Zapanierowałam…,
usmażyłam…, a smak?? Koniecznie musicie
same spróbować! Dla mnie to „niebo w gębie” :)
Składniki:
- Ulubione owoce – u mnie gruszki, jabłka i banany
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1 jajko
- Kilka ciasteczek amaretti
- Bułka tarta
- Olej
- Lody
Owoce kroimy w dużą kostkę. Jajko roztrzepujemy z miodem.
Ciasteczka amaretti kruszymy i łączymy z bułką tartą (w proporcjach 1:1). Owoce
moczymy w jajku, panierujemy w bułce i
smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Gotowe przekładamy na
papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru oleju i podajemy :) U
mnie, jak zwykle, w towarzystwie moich ulubionych lodów waniliowych :)
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz