Poniższą inspirację odnalazłam w książce kucharskiej Lidla.
Muszę przyznać, że kolacja była przepyszna i z pewnością niejednokrotnie wrócę
do tego dania.
Przepis został trochę zmodyfikowany.
Składniki:
- 2 serki camembert
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- ½ łyżeczki białego pieprzu
- ¼ łyżeczki soli
Z oleju i przypraw robimy marynatę, którą następnie
nacieramy serki i odstawiamy na min 30 min do lodówki. Zamarynowany ser dajemy
na rozgrzaną patelnię grillową i grillujemy do zrumienienia z obu stron.
Podajemy z żurawiną.
U mnie w towarzystwie lekkiej sałatki z pomidorów ze
szczypiorkiem i oliwkami oraz pieczywem czosnkowym. Smacznego!!
pyszny klasyk!
OdpowiedzUsuńTo musi smakować wybornie .... zapisuję...
OdpowiedzUsuń