sobota, 9 listopada 2013

Camembert z grilla z żurawiną



Poniższą inspirację odnalazłam w książce kucharskiej Lidla. Muszę przyznać, że kolacja była przepyszna i z pewnością niejednokrotnie wrócę do tego dania. 

Przepis został trochę zmodyfikowany.



Składniki:

  • 2 serki camembert
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • ½ łyżeczki białego pieprzu
  • ¼ łyżeczki soli



Z oleju i przypraw robimy marynatę, którą następnie nacieramy serki i odstawiamy na min 30 min do lodówki. Zamarynowany ser dajemy na rozgrzaną patelnię grillową i grillujemy do zrumienienia z obu stron. Podajemy z żurawiną.

U mnie w towarzystwie lekkiej sałatki z pomidorów ze szczypiorkiem i oliwkami oraz pieczywem czosnkowym. Smacznego!!
Akcja ŻURAWINOWA!

2 komentarze: