piątek, 22 listopada 2013

Łosoś Teriyaki





Składniki:

  • 2 filety z łososia
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2-3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru

W miseczce mieszamy sos sojowy, olej, miód, posiekany drobno czosnek, sok z cytryny i imbir. Zanurzamy filety z łososia i marynujemy min 2h w lodówce. Rybę smażymy na patelni grillowej po ok. 4 min z każdej strony. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Pięknie wygląda. Taki domowy sos teriyaki przyda się doskonale np do skrzydełek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój przyjaciel ostatnio mi powiedział żebym zdecydował się skorzystać z bardzo profesjonalnej firmy Odpluskwianie Warszawa .Ja na pewno na tę firmę się zdecyduje.

    OdpowiedzUsuń
  3. Na tym blogu przeczytałem dużo artykułów. Ten blog naprawdę jest bardzo ciekawy.

    OdpowiedzUsuń