Składniki:
- 2 filety z łososia
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka miodu
- 2-3 posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ łyżeczki mielonego imbiru
W miseczce mieszamy sos sojowy, olej, miód, posiekany drobno
czosnek, sok z cytryny i imbir. Zanurzamy filety z łososia i marynujemy min 2h
w lodówce. Rybę smażymy na patelni grillowej po ok. 4 min z każdej strony.
Smacznego!
Pięknie wygląda. Taki domowy sos teriyaki przyda się doskonale np do skrzydełek.
OdpowiedzUsuńMój przyjaciel ostatnio mi powiedział żebym zdecydował się skorzystać z bardzo profesjonalnej firmy Odpluskwianie Warszawa .Ja na pewno na tę firmę się zdecyduje.
OdpowiedzUsuńNa tym blogu przeczytałem dużo artykułów. Ten blog naprawdę jest bardzo ciekawy.
OdpowiedzUsuń