wtorek, 18 lutego 2014

Sałatka jajeczna





Składniki:

  • 4 jajka
  • 8-9 rzodkiewek
  • Szczypiorek
  • Kiełki brokuła
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • Sól morska
  • Świeżo mielony pieprz

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w grubą kostkę. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, szczypiorek drobno szatkujemy. W misce mieszamy jajka z rzodkiewką, szczypiorkiem, kiełkami, majonezem i jogurtem. Doprawiamy do smaku solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Sałatka doskonale smakuje ze świeżą bułeczką z masełkiem. Smacznego!
Drugie śniadanie w pracy Śniadanie mistrzów Wytrawne Vege Śniadanie

2 komentarze:

  1. I od razu zrobiło się odrobinę bardziej wiosennie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Od takiego śniadania to można zacząć dzień :)

    OdpowiedzUsuń