Składniki:
- 4 jajka
- 8-9 rzodkiewek
- Szczypiorek
- Kiełki brokuła
- 2 łyżeczki majonezu
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- Sól morska
- Świeżo mielony pieprz
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w grubą kostkę.
Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, szczypiorek drobno
szatkujemy. W misce mieszamy jajka z rzodkiewką, szczypiorkiem, kiełkami,
majonezem i jogurtem. Doprawiamy do smaku solą morską i świeżo mielonym
pieprzem. Sałatka doskonale smakuje ze świeżą bułeczką z masełkiem. Smacznego!
I od razu zrobiło się odrobinę bardziej wiosennie :)
OdpowiedzUsuńOd takiego śniadania to można zacząć dzień :)
OdpowiedzUsuń